7 Предимства на замразяването
Замразяването е най-безопасният и най-здравословният метод за консервиране на храната. Тя е замразена, за да запази свежите си хранителни вещества, вкус и текстура за дълго време.

Замразяването спира растежа на микроорганизмите в храната, като по този начин елиминира риска от разграждането й. Това е методът за консервиране, препоръчан от специалистите по хранене.

Шоковото замразяване при -35° C е единственият метод за образуване на малки ледени кристали, равномерно разпределени, без разрушаване на хранителни влакна, които помагат да се запазят свойствата като вкус, цвят, текстура. Този процес се осъществява само чрез индустриално замразяване.

Всички продукти са индивидуално замразени по метода IQF (индивидуално шоково замразяване). Грахът е замразен зърно от зърно, рибните филета – късчета по парче. Ползата? Използвате само необходимото количество.

Замразяването у дома се случва при -18° C с бавни темпове и може да продължи до 24 часа. Появяват се големи кристали от лед, които разрушават структурата на продуктите. Препоръчва се да използвате фризера си само за съхраняване на замразени храни, купени от магазина.

Когато продуктът е замразен, в неговата текстура се образуват ледени кристали. Колкото по-малки са тези кристали и колкото по-равномерно се разпределят, толкова по-добри са качеството и вкусът на продуктите.

Замразените ни продукти са на ваше разположение по рафтовете в магазините, така че да можете да се насладите на свежестта им във всеки един момент. Свойствата на замразената храна не се влошават с времето.
